Szabó Marci 24 pontra a sakkmesteri címtől

Németországban nagyszerű versenyzéssel pár lépésre került a sakkmesteri címhez a Dobó Gimnázium tanulója.

A táti Szabó Márton Mihály október 29. és november 6. között Németországban Bad Wieeseeben nemzetközi sakkversenyen képviselte az Esztergomi Sakk Clubot. Márton remek játékkal, 9-6 ponttal (5 győzelem, 2 döntetlen, 2 vereség) az 58. helyen végzett úgy, hogy 49 címviselő végzett előtte: 27 GM (nemzetközi nagymester), 8 IM (nemzetközi mester), illetve 14 FM és WIM (fide mester és női nemzetközi mester). A versenyen összesen 475-en indultak.

Ez a teljesítmény a 2200 Élő pont alattiaknál a 8. helyet érte, a 16 éven aluliaknál pedig a 3. helyre volt elég. Szabó Marci 2191 Élő pontját +85-el növelte, 2276 Élő pontnál jár a Dobó Katalin Gimnázium matematika szakos tanulója.

Ez nem csak azt jelenti, hogy 24 pontra van a 2300 ponttól, ami után jár a Fide mesteri cím, hanem a magyar ranglistán a 2000-2001-ben születetteknél is a TOP-ba kerülhet. Reális esélye van, ha ilyen intenzitással dolgozik és fejlődése töretlen, hogy decemberre vagy januárra mesteri címe legyen, illetve számításba vehetik az ifjúsági sakkválogatottnál.

Reméljük, hogy Esztergom is felismeri milyen kincs van a kezében és támogatásuk által, erős NB-s Esztergomban vezetheti Marci győzelemre hétről-hétre városunk csapatát!

Esztergomi Sakk Club

You may also like...