Kultúrház és Könyvtár

Cím: Móricz Zsigmond u. 2.

Tel/fax: 06 33 504-710

Mobil: 06 30 664-7253

E-mail: telehaztat@juropnet.hu, telehaztat@freemail.hu

Igazgató: Hámos László

Közvetlenül a Polgármesteri Hivatal szomszédságában, nem messze a kertvárosi iskola és a kertvárosi óvoda épületétől – a község központjában található a Táti Kultúrház és Könyvtár, melynek épülete 1990-ben készült el.   

A Kultúrház (helyi) önkormányzati költségvetésű intézményként szervezi és irányítja a községben szerveződött kulturális közösségek munkáját, megnyitva ezzel a közösségi kultúra lehetőségeit – művelődési, szórakozási alkalmakat kínálva.

Munkájával, melyet a község intézményeivel, civil szervezeteivel, egyesületeivel, művészeti csoportjaival szorosan együttműködve végez, a község társasági életének központja.

2002-ben 11 számítógéppel gyarapodott intézményünk sikeres pályázatok jóvoltából. Könyvtárunk 6 gépet nyert, a Helytörténeti Értékmentő Alapítvány a Teleház pályázatból 5 számítógéppel, fénymásolóval gazdagította felszereltségünket. Így beindíthattuk a Táti Teleházat használóink nagy örömére.

Úgy érezzük intézményünk – szerteágazó kultúra közvetítésével – fontos és meghatározó szerepet játszik községünk életében.
Intézményünkben működik a községi könyvtár, a teleház és egy kiállító helyiség, a Táti Galéria. Mi fogjuk össze, szervezzük a község kulturális életét, helyet biztosítunk különböző civil szervezeteknek, rendezvényeiknek, segítjük munkájukat. Többek között társadalmi, családi és művészeti rendezvényeket tartunk. Családi és egészségügyi programoknak adunk helyet, segítjük az iskolák, óvodák munkáját. Részt veszünk a helyi TV műsorának, a község közéleti lapjának, a Táti Walzernak, valamint a községi honlapjának szerkesztésében, amely utóbbiak a Táti Teleházban kapják meg végső formájukat.

A kultúrházban jelenleg működő egyesületek, csoportok (frissítve 2010. október):

Porcelánbaba Klub hétfő 15 óra
Nyugdíjas Klub Vegyeskórus
hétfő 15 óra
Latintánc aerobic kedd, csütörtök 19 óra
Jóga
kedd 17.30 óra
Német Nemzetiségi Asszonykórus
kedd 18 óra
Baba torna
szerda 10.30 óra
Amatőr képzőművészek öntevékeny köre szerda 15 óra
Német Nemzetiségi Fúvószenekar szerda 18 óra
Férfi kórus
szerda 18 óra
III. Béla Ált. Isk. Német Nemz. Tánccsop.
csütörtök 14.30 óra
Carmen tánccsoport
csütörtök 16.30 óra
Mazsorett
csütörtök 18-19 óra,péntek 16.30-20 óra
Formációs Tánccsoport szombat 14 óra
Nyugdíjas Klub minden hónap utolsócsütörtök 16 óra