Táti Polgármesteri Hivatal energetikai korszerűsítése

Energetikai korszerűsítés Tát Polgármesteri Hivatalában

Tát Város Önkormányzatának egyik kiemelkedő településpolitikai célja a környezeti fenntarthatóság biztosítása. Ennek megfelelően stratégiai cél a település környezeti állapotának javítása, a környezeti fenntarthatóság biztosítása. A stratégiai célkitűzéssel összhangban kerül sor a polgármesteri hivatal épületének energetikai korszerűsítésére. A mintegy 36 millió forintos vissza nem térítendő uniós támogatással megvalósuló beruházás eredményeként jelentősen csökken az épület fenntartási költsége.

Az összesen 446 m 2 alapterületű, 2 szintes, hagyományos építési technológiájú, magas tetős kialakítású, középfolyosós rendszerű irodaépület nem felel meg a hatályos energetikai szabványoknak, elavult szerkezettel és hőtermelő berendezéssel rendelkezik. Az épület hővesztesége magas, energetikai besorolása: „GG” – átlagost megközelítő. A projekt keretében tervezett energetikai fejlesztések, korszerűsítések a következők:

1. Az épület nagy hőveszteségét okozó külső határoló szerkezetei utólagos hőszigetelést kapnak: a lábazatokon 10 cm-es XPS lábazati hőszigetelő rendszerrel, a homlokzatokon 15 cm-es EPS hőszigetelő rendszerrel, valamint a padlásfödémen 20 cm-es kőzetgyapot rendszerrel.

2. A korszerűtlen külső nyílászárókat kicseréljük 3 réteg üvegezésű és fokozott légzárású műanyag nyílászárókra.

3. A régi, elavult gázkazán helyett új, kondenzációs gázkazán kerül beüzemelésre, elektromos vezérléssel. Továbbá részbeni radiátor csere is történik.

4. Megújuló energia hasznosítása érdekében 12 db hálózatra tápláló napelemes rendszert telepítünk 10 kW névleges teljesítménnyel.

5. Projektarányos akadálymentesítés keretében az épületbe való bejutáshoz szükséges mozgáskorlátozott rámpa, akadálymentes WC és infokommunikációs akadálymentesítés valósul meg.

A korszerűsítés eredményeként az épület jelenlegi magas épületüzemeltetési, fűtési és elektromos energia költségeit jelentős mértékben csökkentjük. Az épület energetikai besorolása: „BB” – közel 0 energiaigényre vonatkozó követelményeknek megfelelő lesz. Az alkalmazott megoldásokról, a helyes üzemeltetés szabályairól a polgármesteri hivatal dolgozói képzésben részesülnek.

A projekt címe: Tát Polgármesteri Hivatal energetikai korszerűsítése.
Azonosító száma: TOP-3.2.1-16-KO1-2017-00005.
A projekt összköltsége: 47,66 millió Ft
Tervezett befejezése: 2019. I. negyedéve

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében az Európai Unió Európai Regionális
Fejlesztési Alapja (ERFA) támogatásával valósul meg, a Magyar Állam társfinanszírozásával.

You may also like...