Tájékoztató a veszélyhelyzet alatti engedély- kötelezettségről

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Magyar Közlöny 2020. május 08. napján megjelent 104. számában közzétételre került a Kormány 191/2020. (V.8.) Korm. rendelete a veszélyhelyzet alatti engedélykötelezettségről, valamint az ellenőrzött bejelentésről.

A rendelet értelmében az engedélyköteles tevékenység engedélyezési eljárás lefolytatása nélkül, az ellenőrzött bejelentéstől számított 8 napon belül (szakhatóság közreműködése esetén 12 napon belül) közölt értesítés közlését követően végezhető – a tevékenység végzésére vonatkozó jogszabályi feltételek fennállása esetén – az engedélyre jogszabályban meghatározott hatályossági időtartam alatt.

Az ellenőrzött bejelentés elektronikus úton tehető meg. Elektronikus úton megtett bejelentésnek minősül e rendelet tekintetében az ügyfélkapu útján, elektronikus űrlap útján, általános célú elektronikus kérelem űrlap szolgáltatás útján, valamint e-mail útján megtett bejelentés is.

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a Táti Közös Önkormányzati Hivatalnál a rendelet szerinti bejelentést az engedelyeztetes@tat.hu e-mail címen lehet megtenni. A rendszer a bejelentés beérkezéséről automatikus elektronikus visszaigazolást küld.

Az eljárás részletes szabályait a rendelet tartalmazza, mely az alábbi linkeken tekinthető meg:

Tát, 2020. 05. 14.

Tisztelettel:
Kozlik Zsolt
jegyző

You may also like...