Tájékoztatás ebösszeírásról

TÁJÉKOZTATÁS  EBÖSSZEÍRÁSRÓL

Tisztelt Táti Polgárok!

Tájékoztatjuk városunk polgárait, lakóit hogy az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. § (1) bekezdése alapján  „A tartás helye szerint illetékes települési önkormányzat ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel háromévente legalább egy alkalommal ebösszeírást végez”. A települési önkormányzat az ebösszeírás alapján nyilvántartást vezet az állat tulajdonosa, tartója és más személyek jogainak, személyes biztonságának és tulajdonának védelme, valamint ebrendészeti és állatvédelmi feladatainak a hatékony ellátása céljából.

Az eb tulajdonosa és tartója az ebösszeíráskor köteles a jogszabályban foglalt és a mellékelt ebösszeíró nyomtatványon szereplő adatokat a települési önkormányzat rendelkezésére bocsátani.

Aki az összeírás ideje alatt adatszolgáltatási kötelezettségének nem tesz eleget, illetve szándékosan a valóságnak nem megfelelő adatot szolgáltat állatvédelmi bírsággal sújtható.

Kérjük az ebtartókat, hogy Tát Város Önkormányzata részére a mellékelt nyomtatvány visszajuttatásával

2015. február 28 -ig

a tulajdonukban, illetve tartásukba lévő ebek adatairól nyilatkozni szíveskedjenek.

Az ebösszeíró adatlap letölthető ezen a linken.

Köszönjük, hogy az adatszolgáltatás teljesítésével előmozdítja az ebösszírás sikerességét.

Tát, 2015. február 20.

Tisztelettel: Dérné dr. Varga Katalin, jegyző

You may also like...