Polgármesteri tájékoztató 2020.04.08.

Polgármesteri tájékoztató

Az elmúlt időszak fertőzéseire úgy tekintettünk, mint az anyukák kisgyermekük rózsahimlőjére. Egy kis láz után a betegség relatíve rövid idő után eltűnt. A mostani helyzet hosszabb berendezkedést igényel. Ezért is nagyon fontos, hogy figyeljünk egymásra, különösen az idősekre! Most empátiára és szeretetre van szükség!

A maszk használata bizonyos munkaterületen kötelező, egyes közösségi helyeken ajánlott, egyéb tekintetben nincs egységes szakmai konszenzus. Önkormányzatunk az időseknek, a legérintettebbeknek juttat egy-egy darab védőmaszkot. A héten el-kezdtük a kézbesítést, de a közel 800 idős elérése egy kis időt kíván.

Köszönöm szépen a lelkes segítők – az óvodai dolgozók, Bogár Melinda, Hasenbeck Katalin, Fekete Helga (elnézést, ha valaki neve nem jutott el hozzám) – szorgalmas munkáját. Köszönetemet és tiszteletemet fejezem ki a Spar áruház üzletvezetőjének, ifjú Báthory Józsefnek és munkatársainak, akik rendszeresen pékárut adományoznak a rászorultaknak és koordinálják a napi bevásárlásainkat, ellátórendszerünk működését.

Hétfőn az Aldi mellett megnyílt a régóta várt Rossmann áruház. Mellette reményeink szerint hamarosan OTP bankautomata is üzembe helyeztetik.

Táton tudomásunk szerint nincs fertőzött személy, járványügyi megfigyelés alatt 5 fő áll. Jelenleg az általunk ellátottak száma 30 fő.

Továbbra is tartsuk be az otthonmaradás, távolságtartás és kézmosás fontosságát!

Minden kedves Táti polgárnak reményteli, a szokatlan helyzetben is szép Húsvétot kívánok!

Tisztelettel:
Turi Lajos polgármester

You may also like...