Befejeződött a Táti iparterület fejlesztése

A Széchenyi 2020 program keretében több mint 304,08 M Ft európai uniós, vissza nem térítendő támogatás segítségével megújult a város már meglévő iparterülete, telephelyet biztosítva ezzel a helyi és térségi fejlődő vállalkozásoknak.

Tát Város Önkormányzata ipari területének fejlesztésére pályázott és nyert támogatást a TOP-1.1.1-15 kódszámú, az „Ipari parkok, iparterületek fejlesztése” című felhíváson. A beruházásnak köszönhetően új szolgáltatásokkal kiegészülő iparterület épült ki, amely telephelyet biztosít a már helyben működő, fejlesztést és munkahelybővítést tervező vállalkozások növekedéséhez, de lehetőséget ad arra is, hogy az egyébként iparosodott térség gazdasági erejét tovább növelve új vállalkozások megtelepedését is elősegítse. Az alapinfrastruktúrák kiépítésével az önkormányzat olyan vállalkozásbarát üzleti környezetet hozott létre, amely új munkalehetőségek megteremtését, a foglalkoztatás növelését eredményezi. A projekt részeként több mint 51 ezer négyzetméteren 17 parcellát alakítottak ki a bérlők számára, mely így 17 vállalkozás folyamatos működésének, fejlődésének, és hosszú távú gazdasági aktivitásának lehet színtere.

A TOP-1.1.1-15-KO1-2016-00002 azonosító számú projekt keretében a belső úthálózat és árok építésére, a víz- és szennyvízhálózat kialakítására, a közvilágítás és a szennyvízelvezetés kialakítására került sor. A 304 079 768 Ft európai uniós támogatás segítségével a vállalkozások és a város is fejlődő pályára állhat, a helyi szakképzett munkaerő megfelelő színvonalú, és anyagilag is elismert munkát találhat az iparterületen megtelepedő cégeknél.

A projekt bemuatatásáról erre a linkre kattintva olvashat.

A Széchenyi 2020 településünkön futó további pályázatairól erre a linkre kattintva olvashat.

You may also like...