Befejeződött a Napköziotthonos Óvoda és Bölcsőde korszerűsítése

Befejeződött a táti Napköziotthonos Óvoda és Bölcsőde korszerűsítése

Régi igény volt a táti és környékbeli érintett lakosság részéről, hogy a Móricz Zsigmond utcai napköziotthonos óvoda és bölcsőde korszerűsítésével gyermekeik méltó környezetben cseperedjenek fel. A most lezáruló projekt ezt a jogos igényt elégítette ki.
A beruházás során az összes burkolatot, nyílászárót, a víz-csatornarendszert és a szerelvényeket újra cseréltük, és kialakítottunk egy akadálymentes WC-t is. Megújult a teljes fűtési és melegvíz rendszer, az elektromos hálózat, kiépült a gyenge áramú és riasztórendszer, továbbá megtörtént az info-kommunikációs akadálymentesítés is. Az épület teljes belső festést kapott. Új bútorok, szőnyegek, függönyök teszik otthonossá a környezetet a csöppségek számára.
Az épület teljes utólagos homlokzati hőszigetelés kapott. A kültéri lépcsőket felújítottuk, a külső akadálymentesítést egy megfelelő kialakítású rámpával és korláttal oldottuk meg, valamint akadálymentes parkolót alakítottunk ki az ingatlanon belül. Az udvaron árnyékot biztosító növényzetet telepítettünk, a kinti foglalkozásokhoz új árnyékoló kerti pavilon létesült.
A beruházás hatására az épület használhatósága, komfort érzete jelentősen javult, az épület hővesztesége – így az energiafelhasználás – csökkent, a fenntartásra fordított kiadások is mérséklődtek.
A projekt címe: A táti Napközi otthonos Óvoda és Bölcsőde fejlesztése.
Azonosító száma: TOP-1.4.1-15-KO1-2016-00007.
A projekt összköltsége: 69.924.328 Ft
A projekt a Széchenyi 2020 program keretében az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alapja (ERFA) támogatásával valósul meg, a Magyar Állam társfinanszírozásával.

További információ kérhető Russ Pálné referenstől (+36-33/514-518, russpalne@tat.hu)

You may also like...