Altsteiner Blaskapelle Gálakoncert a Kultúrházban – 2022.03.19. – Tér-Zene

Az Altsteiner Blaskapelle

Tavaszi Gálakoncertje

2022.03.19-én (szombaton) 17 órától

a Táti Kultúrházban.

A belépés ingyenes!

A rendezvényen való részvételt az érvényben lévő kormányrendeletek szabályozzák.

Zenekarunk 2011-ben alakult a környék olyan polkakedvelő zenészeiből, akik szerették volna a német-osztrák-, valamint a cseh-morva fúvószenét magasabb szinten művelni és kizárólag ennek a műfajnak az ápolására több időt szentelni. Olyan profi zenekaroktól lestük el a műfaj helyes felállását és repertoárját, mint pl.: Vlado Kumpan, Blaskapelle Gloria, Egerlander Musikanten, stb.

Tagjaink kivétel nélkül mindannyian játszanak a környék szinte összes működő fúvószenekarában: Csolnokon, Mogyorósbányán, Nyergesújfalun, Táton illetve Dorogon.

2014-15 környékén vágtunk bele a még komolyabb, rendszeres és sűrűbb próbákba és ezzel egy időben egyre több lehetőségünk nyílt fellépni a térség és az ország különböző fúvószenét kedvelő részein. 2017 őszén meghívást kaptunk első külföldi fellépésünkre, az osztrák Wachau-Krems térségébe.

2018 elején egyesületté alakultunk, ezzel a lépéssel is zenekarunk további fejlődését, fellépési és utazási, valamint pályázati – bővítési – lehetőségeit szeretnénk biztosítani.

Az Altsteiner Blaskapelle felkérései 2018-ig szinte kivétel nélkül sörsátras zenélések, születésnapok illetve nemzetiségi, és sördélutánok voltak. Ekkor viszont kitűztük magunk elé legfőbb célként, hogy egy egész estés önálló koncertet adjunk. Ez akkor – talán nyugodtan kijelenthetjük – a vártnál is jóval nagyobb sikerrel és közönséggel meg is valósult. Ezen felbuzdulva szinte már másnap arra a döntésre került sor, hogy ezt mindenképpen folytatnunk kell.

Támogatók:

 

You may also like...