Polgármesteri tájékoztató 2020.03.22.

Tisztelt Tátiak!

A kialakult közegészségügyi helyzet mindannyiunk számára ismert. A média rendszeresen tájékoztat a jelenlegi és az esetleges fejleményekről.

A járványok kialakulásáról, terjedéséről egy szegedi matematikus már korábban is publikált. A vírusok mellett modellezte a hülyeség terjedését is. Sajnos ez alól mi sem vagyunk kivételek. Bizonyos személyek az összefogás helyett indulatokat keltenek, dezorientált javaslatokat tesznek, megalapozatlanul.

Tisztelettel tájékoztatom a Lakosságot, hogy az Operatív Törzzsel, Népegészségügyi Osztállyal, Kormányhivatallal, Járási Hivatallal, Katasztrófavédelemmel egyeztetve tettük, tesszük meg a fokozatos lépéseket:
– ismert az iskolák bezárása, a közétkeztetés célzott megszervezése;
– a bölcsődei ellátás egy hetes kitolással szűnt meg;
– az óvoda jelenleg is ügyeletet tart azon gyermekek számára, akiknek szülei az ellátórendszerben dolgoznak és nem tudják megoldani gyermekük elhelyezését.

Egyelőre nem tartják szükségesnek a szakemberek az utcafertőtlenítéseket, tömegmaszkosítást, indokolatlan gyorsteszteket. (Ez megváltozhat.)

A különböző felületeken mi is kértük, hogy a veszélyeztetett idős emberek egyáltalán ne menjenek ki. Őket minden bizonnyal a gondoskodó hozzátartozók ellátják!!! De azon idősek, önellátásra képtelen személyek, akiknek nincs rokona/közösségi tagja, jelezzék telefonon igényüket, s megszervezzük bevásárlásukat, gyógyszerkiváltásukat. Az érintetteket levélben is megkerestük. Ha ennek ellenére van a látóspektrumukban ilyen személy, kérem jelezzék az alábbi telefonszámokon: 06-33-514-514, 06-33-514-510 (hétfőtől csütörtökig 8-16 óráig, pénteken 8-12 óráig).

Kívánom, a jelen helyzetben is segítve, védve vigyázzunk egymásra, hogy minél gyorsabban, sebek nélkül győzzük le a megpróbáltatásokat!

2020.03.22.

Tisztelettel:
Turi Lajos polgármester

You may also like...