Táti rádióamatőr sikerek

2014. június 28-29-én megrendezett Duna Nap elnevezésű nemzetközi versenyen Tátról két rádióamatőr is sikeresen szerepelt. Simon János távbeszélő üzemmódban dolgozott, míg Bunyik Gyula távíró üzemmódban létesített összeköttetéseket.  Mindketten első helyezést értek el kategóriájukban. Kimagasló teljesítményükért járó jutalmukat 2014.októberében megrendezésre kerülő szentendrei díjátadó gálán fogják megkapni a verseny szervezőjétől.
A Duna Védelmi Nemzetközi Bizottság kezdeményezésére a Duna Védelmi Egyezmény aláírásának tizedik évfordulója alkalmából, tizenhárom Duna menti ország 2004. június 29-én rendezte meg az első NEMZETKÖZI DUNA-NAPot. A hagyományteremtő ünnep célja, hogy felhívja a figyelmet a tíz nemzet által naponta használt és gyakran kihasznált folyóra, és ezáltal egyfajta dunai szolidaritást alakítson ki.
2006. évben  a Dunakanyarban és a környékén élő Rádióamatőrök egy csoportja úgy döntött, hogy ezen jeles napot összekapcsolják a rádió amatőrködéssel és versenyt hirdetnek a világ összes rádióamatőre számára. Az volt a verseny célja, hogy minél több olyan rádióamatőr állomással létesítsenek összeköttetést, amely állomások a Duna mentén lévő településeken laknak. Nem csak a hazai, hanem a külföldi állomásokat is beleértve. A versenyben részt vevő rádióamatőröknek a verseny után egy jegyzőkönyvben fel kellett jegyezni azokat az állomásokat, akikkel a verseny ideje alatt összeköttetést létesítettek.
Ezeket a jegyzőkönyveket egy bizottság értékelte és ezek alapján rangsorolta az állomásokat. Így lettek elsők Simon János és Bunyik Gyula táti lakosok 2014 -ben.

You may also like...