Szelektív hulladékgyűjtési rendszer változása

Tisztelt Polgárok!

Településünkön 2015. március 1-től bevezetésre került a házhoz menő, szelektív hulladékgyűjtési rendszer.

Ennek megfelelően az előre meghirdetett gyűjtési napokon, havonta egy alkalommal az ingatlanok elé kihelyezett hulladékot (papír és műanyag, valamint a fém hulladék) a szolgáltató elszállítja, így a településünkön a hulladékgyűjtő szigetek megszüntetésre kerülnek.

Kivételt képez az üveg hulladék. Ennek elszállítása továbbra is a hulladékgyűjtő szigetről történik annyi változással, hogy két helyen lesz elhelyezési lehetőség. A Coop áruház (CBA) parkolójában lévő konténerekbe, illetve a Hősök terén elhelyezett konténerekbe.

Táton és Mogyorósbányán a következő csütörtöki napokon kerül sor a házhoz menő szelektív gyűjtésre: 2015-ben: december 10. 2016-ban: január 7., február 4., március 3., április 7., május 5., június 2., július 7., augusztus 4., szeptember 8., október 6., november 3., december 8.


A házhoz menő gyűjtés rendszerében a műanyag, fém és papír hulladékot a ház elől, a megadott gyűjtési napokon átlátszó zsákban szállítja el a szolgáltató (korlátlan mennyiségben), külön díj nélkül. A kommunális hulladék gyűjtése változatlanul marad, az eddig megszokott napokon és módon.

Tájékoztatjuk, hogy a szolgáltatónak a szelektív hulladékszállítást joga van megtagadni akkor, ha a szelektálás nem a megfelelő módon történt, a zsákokban más, oda nem tartozó, szennyezett vagy kommunális hulladék is található. Ilyen esetekben Ön egy tájékoztató levelet fog kapni a szolgáltatótól, melyben jelzik, miért utasították el a szelektív szállítást.

Kérjük, gyűjtse egy zsákban a fém- és műanyaghulladékot és egy másik zsákban, vagy kötegelve a papír hulladékot a gyűjtési útmutató szerint.

JENEN INTÉZKEDÉS 2015. DECEMBER 1-TŐL KERÜL BEVEZETÉSRE.

KÉRJÜK SZÍVES KÖZREMŰKÖDÉSÜKET!

GYŰJTÉSI ÚTMUTATÓ

PAPÍR
GYŰJTÉS MÓDJA: áttetsző zsákban vagy kötegelve, tisztán, laposra hajtogatva.
GYŰJTHETŐ: kartondoboz, hullámpapír, élelmiszerek és kozmetikai cikkek papírdobozai, színes és fekete-fehér újság, szórólap, prospektus, irodai papír, füzet, telefonkönyv stb.


MŰANYAG – ÉS FÉMHULLADÉK

GYŰJTÉS MÓDJA: tisztán, laposra taposva, áttetsző zsákban.
GYŰJTHETŐ: színes és víztiszta PET –palack, kupak (üdítős, ásványvizes) kozmetikai és tisztítószerek flakonjai (pl. samponos, öblítős, mosogatószeres) reklám szatyor, nylonzacskó, csomagolófólia (zsugor, strech) TETRA-PACK dobozok ( tejes, üdítős) alumínium italos doboz, alufólia, fém konzerves doboz).
NEM GYŰJTHETŐ: a szelektív gyűjtőzsákba NEM helyezhető joghurtos, tejfölös, margarinos doboz vagy szennyezett szelektíven gyűjthető műanyag és fém hulladék.

Fontos tudnivalók!

Kérjük, hogy az újrahasznosítható hulladékokat a szállítási napon, reggel 6 óráig szíveskedjenek kihelyezni az ingatlan elé.

A szelektív hulladékgyűjtés igénybevételéhez bármilyen áttetsző zsák igénybe vehető.

Kérjük, hogy a szelektíven előválogatott hulladékok közé üveget NE helyezzen a zsákokba! Mindig gondoljon arra, hogy minden hulladékunkkal emberek dolgoznak.

A hulladékgyűjtő gépjármű elhaladása után kihelyezett zsákokat a szolgáltatónak nem áll módjában elszállítani!

You may also like...