Önkéntes Járási Mentőcsoport alakítása

Felhívás

Az Esztergomi Katasztrófavédelmi Kirendeltség a járás biztonságának növelése érdekében önkéntes
alapon szerveződő Járási Mentőcsoport felállítását tervezi.

A természet erőivel szemben minden település kiszolgáltatott helyzetben van. Szélvihar, felhőszakadás, rendkívüli havazás sajnos nálunk is bármikor bekövetkezhet – mint ahogy azt az elmúlt időszak eseményei (márciusi hó helyzet, az évszázad Dunai árvize, a hirtelen lezúduló csapadék által okozott károk) is jól példázzák.

A településeket érintő veszélyeztető hatások kivédésében, a bajba jutott emberek megsegítésében, a károk mielőbbi felszámolásában

MINDENKIRE SZÜKSÉG VAN, AKI TENNI AKAR!

A mentőcsoport fő célja a lakosságvédelem érdekében a katasztrófák elleni védekezés, vagy a katasztrófák utáni gyors helyreállítás megkezdése. A Mentőcsoport az Esztergomi járás településein kerülne szükség szerint bevetésre, nagyobb viharok, belvíz vagy árvíz, természeti katasztrófák esetén.

A járási mentőszervezet megalakításával az önkéntes szerveződések közötti kommunikációt, a segíteni akarók erőinek, technikáinak hatékony felhasználását, a helyszínre utazást, helyszíni beavatkozást kívánjuk segíteni.
Elsősorban olyan személyek és egyesületek jelentkezését várjuk, akik hajlandók szabadidejüket áldozni az esztergomi járásban élőkért és veszélyhelyzetben segítenek a bajbajutott személyeknek.
A mentőszervezet által ellátott feladatok az alábbiak lehetnek:
•    kutyás személykeresés, romkutatás, területkutatás, nyomkövetés;
•    búvár és vízi/árvízi kutatás-mentés;
•    barlangi mentés, műszaki, magasból-mélyből mentés, alpintechnika;
•    egészségügyi/orvosi ellátás biztosítása;
•    komplex mentési műveletek.

Jelentkezzen Ön is az idei évben megalakuló Járási Mentőcsoportba!

Jelentkezni 2013. október 15-ig lehet az esztergomi járáshoz tartozó települések Polgármesteri Hivatalaiban, az Esztergomi Katasztrófavédelmi Kirendeltségen (Esztergom, Kossuth L. u. 40.), valamint  az Esztergomi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon (Baross G. u. 30.) lehet, a Jelentkezési lap kitöltésével.

Stolczenberger Tibor tű. alezredes
kirendeltség-vezető

You may also like...