Lássunk tisztán a tények függvényében…

Aki a köz érdekében tevékenykedik akkor végzi jól a munkáját, ha minden észrevételt, ami tudomására jut – legyen az pozitív vagy negatív – megszívlel és helyén kezel. Vannak kritikák, melyekkel foglalkozni is kell és vannak, amivel nem – és van, amivel csak azért, mert fél-információkkal próbálja a közhangulatot felkorbácsolni.

A közelmúltban internetes oldalon jelent meg egy ilyen félrevezető információ, amellyel kapcsolatban, ahogy az írója is lejegyezte „az eddigi levelezés és panaszkodás hasztalan volt”. Ennek oka, hogy a panasz alaptalan.

A panaszkodás lényege, hogy valaki belterületi úton nem tudja megközelíteni a házát illetve ez az út nem felel meg a belterületi-városi elvárásoknak, pedig a házra építési engedélyt és használatbavételi engedélyt is kiadtak.

Valóban van egy belterületbe tartozó út, amely ma még nem kiépített. Ez az út elválasztja a belterületi lakóövezetet a túloldalán lévő zártkertektől. Erre az útra a belterületi lakóingatlanok megközelítéséhez nincs szükség. Ezen a panaszos az engedélyekkel épített és használatba vett zártkerti ingatlanát tudja megközelíteni, amely engedélyeket – a jogszabályok szerint – gazdasági épületre, gyümölcstárolóra adták ki. Ebben a „házban”, de nem lakóingatlanban lakik a családjával. Az előtte lévő belterületen – mivel oda a lakóházak felépültek és a lakók beköltöztek – az utak kiépítése megtörtént. Helyesen írja egy hozzászóló, hogy azokat az ingatlanokat közművesített belterületi lakótelekként vásárolták, ezt tükrözte a telekár is. Az pedig, hogy ott nem valamennyi utca vezet ki a zártkerti ingatlanokhoz szintén jogszerű döntés alapján történt, természetesen elsődlegesen a lakóingatlanokatt használók érdekében.

A zártkerti, külterületi ingatlanokba beköltözők részére sajnos egyetlen önkormányzat sem tudja mindazt az ellátást biztosítani, amely a lakóövezetekben kötelessége és ezt  mindenkinek el kell fogadnia, tudomásul kell vennie.

Tát Város Önkormányzata

You may also like...