Központi tér és Tátika tér hivatalos átadó ünnepség

Tát Város Önkormányzata meghívja Önt 2019. október 11-én (pénteken) 12.00 órától a Központi téren (Polgármesteri Hivatal melletti tér) tartandó projektzáró ünnepségre.

Az átadó ünnepségen köszöntőt mond:
Dr. Völner Pál, országgyűlési képviselő, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára
Popovics György, a Komárom-Esztergom megyei Önkormányzat elnöke
Turi Lajos, Tát Város polgármestere

Tát Város Önkormányzata pályázati támogatást nyert el az „Zöld Város kialakítása” tárgyú (TOP-2.1.2-16) támogatási konstrukció keretében.
A projekt címe: „Tát zöld-hálózat fejlesztési program I. ütem”
A pályázati azonosító: TOP-2.1.2-16-KO1-2017-00002.
A projekt közvetlen célja a fejlesztéssel érintett helyszínek zöldfelületi és közösségi revitalizálása, a klímaváltozás negatív hatásainak mérséklése a hőszigethatást csökkentő intézkedésekkel – különösen a Tátika tér esetében, ahol jelentősen nőtt a zöldfelület az eredeti állapothoz képest –, valamint a környezettudatos szemlélet erősítése. A termelői piac kialakításával elő szeretné mozdítani a város a térségében a gazdálkodási tevékenységeket, a helyi termékek megtermelésének és fogyasztásának fenntartható rendszeréhez való hozzájárulást. A projekt keretében egyrészt kialakításra került az értékesítés kulturált feltételrendszere, másrészt jelen beszerzés eredményeként és az önkormányzat egyéb intézkedései kapcsán egy szemléletformáló tevékenység is folyik a helyi termékek fogyasztásának növelésére. (szoft projekt elemek). Mindkét helyszín esetében elmondható, hogy a közösségi élet új színterei jönnek létre: a Központi téren egy változatos, több célcsoportot is kiszolgáló park, benne aktív rekreációs területek kialakításával, míg a Tátika téren a piac melletti park a közösségi életben inkább a találkozóhely szerepet erősíti.

You may also like...