Interreg összefoglaló

Tát-Ebed testvér települések közötti határon átnyúló kerékpár útvonal mentén történő infrastruktúra fejlesztése projekt bemutatása

 

Tát Város Önkormányzat és Ebed Község önkormányzata az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program, Interreg SKHU Kisprojekt Alapból támogatásban részesült, Tát-Ebed testvér települések közötti határon átnyúló kerékpár útvonal mentén történő infrastruktúra fejlesztése címmel.

A kisprojekt regisztrációs száma: SKHU/WETA/1901/1.1/304.

A kisprojekt rövid címe: Kerékpár infrastruktúra fejlesztés.

A kisprojekt teljes megnevezése: Tát-Ebed testvér települések közötti határon átnyúló kerékpár útvonal mentén történő infrastruktúra fejlesztése.

Projekt két testvértelepülés – Tát és Ebed – közötti kapcsolat elmélyítését, továbbá a kerékpáros hálózatokhoz kacsolódó közterület fejlesztéseket tartalmazza. A projektet Tát és Ebed közösen készítette elő, és közösen valósítja meg.

A projekt keretében két kisebb kivitelezés, továbbá két soft tevékenység valósul meg:

  1. Táti: Mária Park kerékpáros pihenőhely kialakítása. A Mária park mentén halad el a Tátot és Mogyorósbányát összekötő kerékpárút. A tervezett fejlesztés célja az új kerékpárút mentén lévő pihenő kialakítása.
  2. Ebed: „Kerékpáros pihenő a templomnál” – A tervezett pihenő a község központjában kerül kialakításra. A beruházással érintett terület érinti a kerékpárutat, amely a Duna parttól vezet a községbe. Ebeden halad keresztül az EuroVelo, ami szlovák oldalon Pozsonytól Párkányig húzódik.

A projekt még tartalmazza még az alábbi tevékenységeket:

  • Tát: Kerékpáros rendezvény szervezése
  • Ebed: Kerékpáros szolgáltatói koncepció összeállítása

A projekt célja: Két testvértelepülés – Tát és Ebed – közötti kapcsolatok elmélyítése, a határon átnyúló kerékpáros hálózatokhoz közvetlenül kapcsolódó közterület fejlesztések megvalósításával, továbbá határon átnyúló kerékpáros útvonalak népszerűsítése közös kerékpártúrák megvalósításával. Két kerékpáros közösségi tér létrehozása Táton és Ebeden, ami a kerékpáros turizmus, mind pedig a testvérvárosi kapcsolatok erősítésének helyszíne lehet.

Teljes projekt költségvetése: 49.945,06 Euró, ERFA hozzájárulás összege: 49.945,06 Euró

  • Táti projektrész költségvetése: 26.399,4 Euró, ERFA hozzájárulás összege: 22.439,49 Euró
  • Ebedi projektrész költségvetése: 32 359,5 Euró, az ERFA hozzájárulás összege: 27505,57 Euró

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.
Projekt je spolufinancovaný z prostriedkov Európskej unie z Európskeho fondu regionálneho rozvoja.

<<< Vissza a projekt főoldalára