Figyelem! – Készüljünk a zord időjárásra

A Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívja a tisztelt lakosság figyelmét a szerdán és csütörtökön várható rendkívüli időjárási helyzetre. Május 14-15-én (szerdán és csütörtökön) markáns ciklon fogja alakítani időjárásunkat, amely nagy hasonlóságot mutat a négy évvel ezelőtti (2010. május 15-17.) időjárási helyzettel, azaz a Zsófia ciklonnal.

Javasoljuk, hogy a várható nagy mennyiségű csapadékra tekintettel az ingatlanok vízelvezetésére fordítsanak figyelmet.

Táti Közös Önkormányzati Hivatal

 

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2014.05.14. szerda éjfélig

Kedd:
A délnyugati megyékben kialakulhat, vagy délnyugat felől besodródhat egy-egy zivatar átmeneti szélerősödés (60-80 km/h), jégeső (2 cm alatti átmérővel) és felhőszakadás kíséretében.

Szerda:
Szél: Napközben országszerte fokozatosan erősödik az északi szél. Egyre több helyen viharos széllökések is várhatók. 70 km/óra feletti széllökés főként a Dunántúlon és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében valószínű. Szerdán az esti óráktól a legerősebb széllökések a Dunántúlon helyenként megközelíthetik a 90 km/órát.
Csapadék: A térségünkben örvénylő mediterrán ciklonból szerda éjfélig a délkeleti megyékben területi átlagban is 20 mm-t megközelítő csapadék hullhat. A csapadék eloszlása nem lesz egyenletes, beágyazott zivatarok miatt kisebb területeken a környező térségeknél számottevően nagyobb is lehet a csapadékmennyiség.
Készült: 2014.05.13. 10:00 HLT Országos Meteorológiai Szolgálat

You may also like...