Energetikai korszerűsítés az Iskolában és a Kultúrházban

Energetikai korszerűsítés városunkban

Megkezdődött az önkormányzati fenntartású III. Béla Általános Iskola “B” épületének, valamint a Kultúrház és Könyvtár épületének energetikai korszerűsítése. A beruházás keretében az érintett épületek összes nyílászáróját kicserélik korszerű, jó hőszigetelésű nyílászáróra, az épületszerkezetek külső felülete pedig homlokzati hőszigetelést kap.

Megtörténik az elavult kazánok cseréje energiatakarékos, kondenzációs üzemelésű gázkazánokra. A használati melegvíz készítés korszerűsítése indirekt tárolós napkollektoros rendszer telepítésével történik meg.

Az épületek világítása energiatakarékos, káprázatmentességet és megfelelő megvilágítást biztosító lámpatestekkel valósul meg.

A megújuló energia felhasználás fokozása érdekében hálózatra tápláló napelemes rendszerek telepítése történik, ami az energia számlák további jelentős csökkenését fogja eredményezni.

A projekt megvalósításának eredményei:

–      az energiahatékonyság növelés révén 1012 GJ/év energiahordozót takarítunk meg;

–      a megújuló energiahordozó felhasználás növekedése 81 GJ/év;

–      az energiahatékonyság javulása következtében évente 558 tonnával, a megújuló energia felhasználásának köszönhetően 1164 tonnával csökken az üvegház hatású gázok kibocsátása.

Az „Energetikai korszerűsítés a táti III. Béla Általános Iskola “B” épületében és a Kultúrház és Könyvtár épületében” című, KEOP-5.5.0/B/12-2013-0131 kódszámú projekt az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Programja keretében, az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósul meg.

A 118.453.955 Ft költségű projekt megvalósításához 100.685.862 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el az Önkormányzat. A beruházás legkésőbb 2014. december végére elkészül.

Infoblokk3_ESZA USZT

You may also like...