Bűnmegelőzési hírek

Becslések szerint évente Magyarországon mintegy 10.000 darab kerékpárt tulajdonítanak el. Az esetek felét a sértettek be sem jelentik, vagy bejelentik, de nem tudnak pontos leírást adni az ellopott járműről.

Az idei évtől a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság is csatlakozott a BIKESAFE elnevezésű országos kerékpár regisztrációs programhoz.

A BIKESAFE lényege, hogy a tulajdonosok saját maguk regisztrálhatják (a www.bikesafe.hu honlapon 300ft-ért), vagy a rendőrségen keresztül ingyenesen regisztráltathatják kerékpárjukat abba az országos nyilvántartó rendszerbe, mely lopás esetén a keresett kerékpár paramétereit, fényképeit tartalmazza, így elősegítheti a beazonosítást, a megtalált kerékpár tulajdonoshoz történő visszajuttatását.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának Bűnmegelőzési Alosztálya 2016-ban kezdi meg a BIKESAVE programon belüli kitelepüléseit, melyek alkalmával a kerékpárosok a rendőrségen keresztül regisztráltathatják biciklijüket. Az alábbi időpontokra és helyszínekre tervezzük regisztrációs kitelepüléseinket:

 

1.      2016. július 7. csütörtök 9–14 h Tata Építők parkja

2.      2016. július 10. vasárnap Turul kerékpáros verseny Tatabánya Turul emlékmű mögötti parkoló 8–16 h-ig

3.      2016. július 14. csütörtök 10–14 h Esztergom Dzsámi

4.      2016. július 23. szombat Gerecse Maraton Tarján Focipálya 8–15 h-ig

5.      2016. augusztus 4. csütörtök 9–13 h Komárom Jókai tér

6.      2016. szeptember 4. vasárnap Esztergom Zsinagóga 8–16 h

7.      2016. szeptember 25. vasárnap Esztergom Rögbi Club Hotel 8–16 h

 

A kerékpárok regisztrációjakor egy adatlap kerül kitöltésre, valamint a kerékpárokról fényképek is készülnek A rögzített adatokat a rendőrség a regisztrációt követő munkanapon viszi fel elektronikusan az országos nyilvántartó rendszerbe.

Felhívjuk a kerékpár tulajdonosok figyelmét, hogy a regisztrációkor lehetőség van a tulajdonjogot bizonyító, vásárláskor kapott blokk, adásvételi szerződés, esetleg garancialevél lefotózására is; ezek kiegészítő adatként kerülnek fel a nyilvántartásba.

További információkért hívhatják alosztályunkat: 34/517-755, vagy tájékozódhatnak a
www.bikesafe.hu honlapon.

Extrém rossz idő esetén (pl. egész napos szakadó eső) a saját szervezésű programjaink időpontjának változtatási jogát fenntartjuk.

Tisztelettel várjuk az érdeklődőket.

KEMRFK Bűnügyi Osztály Bűnmegelőzési  Alosztály

You may also like...